Nieuws > Eénjarige opleiding orthopedisch ateliermedewerker aan het Vesaliusinstituut Oostende

Eénjarige opleiding orthopedisch ateliermedewerker aan het Vesaliusinstituut Oostende

Het Vesaliusinstituut in Oostende biedt een unieke modulaire opleiding orthopedietechnieken aan. Deze intensieve opleiding duurt één schooljaar en focust op diverse praktijkvakken. Voor mensen die willen omscholen of hun kennis willen bijscholen, is dit een ideale kans om in één jaar een compleet nieuwe richting uit te gaan.
 

Secundaire onderwijsroute (dubbele finaliteit)

De traditionele route binnen het secundair onderwijs duurt twee schooljaren: het vijfde en zesde jaar orthopedietechnieken. Naast de praktijkvakken blijven de leerlingen ook algemene vakken volgen zoals wiskunde, Frans, Nederlands en aardrijkskunde.
 

Modulaire opleiding voor volwassenen

Geïnteresseerden die al een secundair diploma hebben en zich willen omscholen, kunnen kiezen voor een verkorte modulaire opleiding. Hierbij volgen zij enkel de praktijkvakken van zowel het vijfde als zesde jaar, en ronden zij de opleiding in één jaar af. Het lesrooster wordt speciaal op deze groep afgestemd.
 

Stageperiode

Tijdens het modulaire schooljaar is een stageperiode van één maand voorzien. Deze periode wordt opgedeeld in twee blokken van twee weken, waarin studenten kennismaken met de verschillende praktijkmogelijkheden binnen de orthopedietechnieken.
Voordelen voor werkgevers via VDAB
  • Een geschoold iemand op de werkvloer met minder nood aan interne opleiding.
  • Mogelijke aanwervingspremie.
  • De opleiding wordt volledig betaald door VDAB.
  • Deze opleiding kan ook zonder tussenkomst van VDAB in één jaar worden gevolgd. De verloning via VDAB is echter een mooi extraatje.

Voor meer informatie over deze modulaire opleiding, zie de bijgevoegde schema’s en link naar de volledige cursusinformatie.

 

 

;